Wie zegt mij wie ik ben?

Wij mensen vinden vaak nogal veel van onszelf. We hebben allerlei ideeën over hoe we eruit zien, hoe we presteren en wat we waard zijn. We vertellen voortdurend aan onszelf wie we zijn. Bovendien: als we het niet zelf doen, dan doet de wereld het wel voor ons. In de Bijbel vind ik echter een ander verhaal.

Be is the beginning

Eén van mijn stokpaardjes is dat je pas werkelijke verbinding kunt maken als je dat doet vanuit je identiteit. Als je in verbinding staat met jezelf, kun je van daaruit verbinding zoeken met de ander. Verbondenheid begint dus bij een goed besef van zijn: ik ben.

Stop de cultuur van vernedering

Schaamte is de angst om verbinding te verliezen. Het zegt: als mensen dit van mij zien, zullen ze zien dat ik geen verbinding waard ben (Brené Brown). Toch is juist die angst vaak ook de reden dat we de verbinding verliezen. We laten onszelf niet meer zien.

Meer inspiratie voor werkelijke verbinding

 

Werkelijke verbinding is niet vanzelfsprekend. Het is iets waar we bewust voor moeten kiezen. Met deze Facebook-pagina wil ik je inspireren om te groeien in het maken van werkelijke verbinding.

Kan ik jou helpen groeien in werkelijke verbinding?